RYGBEHANDLING - UREN HUD

Hvem får uren hud på ryggen?

Uren hud på ryggen er en plage for virkelig mange mennesker. Både mænd og kvinder, unge og ældre. Dog er der en overvægt af unge, der lider af uren hud på ryggen, ligesom det generelt er flest unge, der døjer med bumser.

Mens de fleste slipper af med deres urene hud, når de er forbi puberteten, er der en del mænd, der fortsætter med at have uren hud på ryggen, selv om de ellers er sluppet af med den urene hud i ansigtet og på resten af kroppen. Hvorfor det er sådan, ved man ikke.

 

Hvordan ser uren hud på ryggen ud?

Selv om uren hud ikke er en alvorlig hudlidelse, er det et alvorligt problem for de mennesker, der døjer med uren hud, for det er ikke rart med en ryg, et ansigt eller et andet sted fyldt med synlige bumser. Uren hud på ryggen ser ud på samme måde som uren hud andre steder på kroppen og i ansigtet. Du kan have hudorme eller bumser – eller begge dele. Og de kan sidde overalt på ryggen – hele vejen fra skuldrene og ned til numsen.

Hudorme på ryggen

Hudorme kaldes også komedoner. Det kan være de sorte hudorme, også kaldet blackheads, der sidder som små sorte prikker på huden. Ofte sidder de i klynger af flere, og de er typisk i niveau med huden. Derfor kan du se dem, men ikke mærke dem. Der er ikke bakterier i de sorte hudorme. Men hvis der kommer bakterier ned i en sort hudorm, som er en tilstoppet talgkirtel, kan hudormen udvikle sig til en betændt bums.

Du kan også have hvide hudorme, såkaldte whiteheads, på ryggen. På grund af farven, kan de (heldigvis) være sværere at se. Men du kan mærke dem, for de sidder som en lille bule under huden. De hvide hudorme skyldes også en ophobning af talg, der – når det indkapsles under hudens overflade uden at kunne komme ud – danner en lille hvid og hård knop.

Bumser på ryggen

Det er dog sjældent hudormene, der er det værste problem, når det handler om uren på ryggen. Bumserne er værre, for de er mere synlige, også selv om de sidder på ryggen. De begynder typisk som en rød og let hævet plet på huden, der vokser sig større og mere øm, efterhånden som den bliver fyldt med gult pus.

Hvordan slipper man af med uren hud på ryggen?

Uren hud kræver pleje og opmærksomhed. Du kan selvfølgelig vente på, at bumserne og hudormene på ryggen og andre steder forhåbentlig forsvinder af sig selv med alderen, men vil du slippe for dem inden da, skal du sætte ind med vask, rens og pleje af huden. Det er nemlig ikke kun huden i ansigtet, der skal renses og tilføres fugt. Huden på kroppen skal også have opmærksomhed, hvis du vil have en pæn og ren hud.

Din hud på ryggen skal vaskes, renses og plejes

Du kan ikke nøjes med vand, hvis du vil slippe for uren hud på ryggen. Her skal du bruge en sæbe mod uren hud. Der skal nemlig mere til at fjerne overskydende fedt og snavs fra huden end blot vand. Og netop på ryggen kan du svede meget, særlig hvis du dyrker motion. Det er vigtigt at vaske sved og snavs af ryggen jævnligt; gør det helst hurtigt efter, du har svedt, så det ikke sidder for længe i huden. Sørg også for hurtigt at skifte til rent tøj, så du ikke har fugtigt og snavset tøj direkte mod huden.

Du skal altså sørge for at vaske og rense huden, men du skal bruge milde og hudvenlige produkter mod uren hud, så du ikke er for hård ved din hud.

Hvis du bare skrubber løs med skrappe produkter, risikerer du at udtørre huden, der så kvitterer med at producere mere fedt, og det giver grobund for mere uren hud.

Er du hårdt angrebet af uren hud på ryggen, kan løsningen være en medicinsk behandling af den urene hud. Det kræver et besøg hos din læge eller en hudlæge, der kan skrive en recept på enten piller eller salve/creme. Piller vil virke mod uren hud overalt på kroppen, mens salve/creme skal bruges lokalt, og det kan selvfølgelig være lidt af en udfordring på ryggen uden hjælp.

Uren hud og kost/livsstil

Der er delte meninger om, hvorvidt vores kost og livsstil spiller en rolle i forhold til udviklingen af uren hud. Der er ingen undersøgelser, der kan påvise en sammenhæng mellem for eksempel fed mad og uren hud. Men stress kan spille ind, da stress kan påvirke hormonbalancen, der så kan påvirke forekomsten af uren hud. Ud over hormonernes indflydelse på udviklingen af uren hud, kan vores gener også spille en rolle. Har din mor eller far lidt af uren hud, er det desværre mere sandsynligt, at du også gør det.

Gode råd mod uren hud på ryggen

Det vigtigste våben i kampen mod uren hud på ryggen og alle andre steder på kroppen og i ansigtet er rens og pleje. Der findes desværre ingen mirakelkure, der på ingen tid kan gøre din hud ren og fin igen, så de bedste råd, du kan få, er:

– Hav tålmodighed – det tager tid at få bugt med uren hud.

– Få gode rutiner – din hud skal plejes morgen og aften. Den skal vaskes, renses og tilføres fugt.

– Brug milde og hudvenlige produkter – det er vigtigt, at du vælger produkter, der er særligt egnede til uren hud.

– Undgå stress –  stress kan have en indflydelse på udviklingen af uren hud.

 

RYGBEHANDLING - UREN HUD
Pris  kr. 425,-
Bestil tid

KONTAKTINFORMATION

SILKEHUD


Janet Griff

Telefon 53 63 16 19

E-mail silkehud1@gmail.com

Sudergade 24

3000 HelsingørINDHOLD

DU FINDER KLINIKKEN I HJERTET AF HELSINGØR


PÅ Axeltorv, hvor der hele året rundt er hyggelig atmosfære.
Copyright © 2020 Silkehud

Design og udvikling Acaao